De mooiste MDF plinten, voor de beste prijs

Welke plint moet ik kiezen?

MDF plinten zijn mateloos populair en zullen in de toekomst nóg gangbaarder worden. Het mooie aan deze plinten is dat ze bij elke inrichting passen en in vele maten te bestellen zijn zodat er voor iedereen een passend model is. Ook zijn ze simpel te monteren en demonteren. Bij het kiezen van de juiste plint zijn er een aantal facetten waar rekening mee gehouden dient te worden.

De hoogte

MDF plinten zijn in hoogtes van 65 millimeter tot 120 millimeter te bestellen. Welke hoogte u het beste kunt bestellen is afhankelijk van uw persoonlijke keuze. Wat nog eens handig is om op te letten, als u in een ouder huis woont met neuten onder aan de deurkozijnen, zorg dat dat de hoogte van de plinten die u bestelt, lager is dan hoogte van de neuten.

De dikte

MDF plinten zijn te bestellen met een dikte van 12 tot 22 millimeter. Voor een laminaatvloer raden wij aan om een MDF plint met een minimale dikte van 15 millimeter te monteren, dit in verband met het vrijhouden van de vloer rondom. Verder is het handig om rekening te houden met de dikte van het deurkozijn. Het mooiste is, als de MDF plint dezelfde dikte heeft als het kozijn of minder dik is.

De kleur

De meeste mensen kiezen voor een MDF plint in een witte kleur, oftewel een witte plint. Vandaar ook de naam van onze website. Deze plinten zijn in de kleur ral 9010 voorgelakt en passen goed bij elke inrichting. In het geval u een meer industriële inrichting wilt in huis, zijn zwarte plinten ook een goede optie. Deze zijn gelakt in ral 9005 en passen goed bij uw design als u meer zwarte heeft verwerkt in uw inrichting, denk hierbij aan de kleur van de keuken, kozijnen, deuren of vensterbank. Zwarte plinten worden steeds populairder en geven echt een gave draai aan uw woning.